
Recepten
Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- eiwit (voor de mooie glans)
zoet beleg:
- lavendelsuiker
- rozenblaadjes, munt, vlierbloesem
hartig beleg:
- olijfolie, grof (zee-)zout
- rozemarijn, salie, bieslook en/of tijm
- eventuee geraspte kaas
Hartig met rozemarijn of tijm
Smeer 1 plakje bladerdeeg dun in met een paar druppels olijfolie, besprenkel met grof (zee)zout. Strooi de fijngesneden rozemarijn en/of tijm erover en ev. geraspte kaas. Leg het 2e plakje bladerdeeg erop en druk zachtjes aan. Bestrijk met eiwit. Snijd in kleine stukjes (bv. 10 partjes). Bak 20 min. in de voorverwarmde oven op 225°C (heteluchtoven op 200°C)
Zoet met lavendelsuiker en munt
Maak lavendelsuiker door een koffielepel lavendelbloemetjes te mengen met 150 gr. suiker en een paar dagen te laten trekken. Strooi een beetje lavendelsuiker op het plakje bladerdeeg. Besprenkel met fijngesneden munt, rozenblaadjes of vlierbloesem. Volg verder het recept hierboven.


Andere recepten
- Frisse HUGO
- Gelei van wilgenroosjes
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop
- Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt


Wandelroutes
- Paradyske Foodwalk
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Plukroute Lelystad
- Aderwinkel Foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Bieslandse Bessenroute
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Schutpad-foodwalk
- Plukroute Hank
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Hèjs Rundje
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh

Fietsroutes

Andere recepten
- Frisse HUGO
- Gelei van wilgenroosjes
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop
- Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt

Verder lezen