Recepten
 

Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

 

Ingrediënten

  • 1 ½ kg afkokende aardappels
  • 400 gram (jong) zevenblad
  • (eventueel wat olie)
  • 20 gram boter
  • 1 ½ deciliter melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 verse geitenkaasjes

Bereiding

Schil de aardappelen en zet ze op met gezouten water. Was het zevenblad. Slinger droog in een slacentrifuge of met behulp van een theedoek. Als het zevenblad al wat ouder is, dan even kort roerbakken in een scheutje olie. Snijd het zevenblad fijn.

Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn. Verhit de melk en roer samen met de boter door de puree. Vervolgens het gehakte zevenblad toevoegen. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Doe de puree in een ingevette ovenschaal. Snijd de verse geitenkaasjes overdwars doormidden. Leg de vier helften boven op de puree en zet de schotel onder een hete grill, totdat de geitenkaasjes wat zijn gesmolten en beginnen te kleuren.

print recept
Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen