
Recepten
Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Ingrediënten
- 1 ½ kg afkokende aardappels
- 400 gram (jong) zevenblad
- (eventueel wat olie)
- 20 gram boter
- 1 ½ deciliter melk
- peper en zout
- nootmuskaat
- 2 verse geitenkaasjes
Bereiding
Schil de aardappelen en zet ze op met gezouten water. Was het zevenblad. Slinger droog in een slacentrifuge of met behulp van een theedoek. Als het zevenblad al wat ouder is, dan even kort roerbakken in een scheutje olie. Snijd het zevenblad fijn.
Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn. Verhit de melk en roer samen met de boter door de puree. Vervolgens het gehakte zevenblad toevoegen. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Doe de puree in een ingevette ovenschaal. Snijd de verse geitenkaasjes overdwars doormidden. Leg de vier helften boven op de puree en zet de schotel onder een hete grill, totdat de geitenkaasjes wat zijn gesmolten en beginnen te kleuren.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep


Wandelroutes
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Oudenhorster Foodwalk
- Lekker Landschap in Heikant!
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Schutpad-foodwalk
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Van kastanje tot boom en andersom
- Doesburgermolen Foodwalk
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Koken met Rommel
- Foodwalk Oostkapelle
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen

Fietsroutes

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep

Verder lezen