Recepten
 

Zevenbladsoep

Zevenbladsoep

 

4 porties, 30 minuten bereidingstijd

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappels
  • scheut olie
  • 500 gram jonge toppen zevenblad
  • 1 liter groentebouillon
  • flinke scheut room
  • peper en zout
  • oude kaas
  • handjevol gehakt blad van fluitekruid*

Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Was het zevenblad en breng met aanhangend vocht aan de kook. Zodra het blad slinkt, meteen uit de pan halen.

Hak het blad fijn of gebruik hier een keukenmachine / blender bij. Voeg samen met de bouillon en de aardappels (in blokjes) toe aan de ui en knoflook en breng dit aan de kook.

Laat 10 à 15 minuutjes zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de room toe. Serveer met oude kaas en het fijngehakte fluitekruid.

*niet verwarren met waterscheerling of gevlekte scheerling, deze lijken erg op fluitekruid maar zijn giftig.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen