
Recepten
Wilde-planten-omelet

Wilde-planten-omelet

Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 lente-uitje
- stengeltjes van de paardenbloem
- toppen van de brandnetel, madeliefjes, smeerwortel, weegbree, duizendblad, zevenblad (ca. 10 in totaal)
- 100 g champignons
- 20 g boter
- peper, zout.
Bereiding
Was de blaadjes en het lente-uitje en snijd ze in kleine stukjes. Kook de brandnetels even zodat de ‘prik’ eraf gaat. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Klop de eieren, voeg peper en zout naar smaak toe. Roer de blaadjes, het lente-uitje en de champignons erdoor. Laat de boter smelten en bak de omelet aan beide kanten op een niet te hoog vuur lichtbruin.
Lekker met een stukje stokbrood met wat roomboter!


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Duizendbladthee met Madeleines
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Frittata millefolium
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjesoep
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roerei met duizendblad
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-omelet met tomaat en duizendblad
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Smeerwortelbeignets
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas
- Zoete madeliefjes met Groningse bietsuiker


Wandelroutes
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Doesburgermolen Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Pelserpad Foodwalk
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Koken met Rommel
- Aderwinkel Foodwalk
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Foodwalk Oostkapelle
- Bieslandse Bessenroute
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Oudenhorster Foodwalk
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Lekker Landschap in Heikant!
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Schutpad-foodwalk
- Specialiteiten uit het Eemland
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Glindhorster Foodwalk
- Foodwalk rondom Terworm
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Van kastanje tot boom en andersom
- Harsloër Foodwalk

Fietsroutes
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven
- Trilveen en polderluchten
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Door het veld rond het Damsterdiep
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Fietsen met smaak in Dronten
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Duizendbladthee met Madeleines
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Frittata millefolium
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjesoep
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roerei met duizendblad
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-omelet met tomaat en duizendblad
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Smeerwortelbeignets
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas
- Zoete madeliefjes met Groningse bietsuiker

Verder lezen