
Recepten
Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard

Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
Ingrediënten
- boter of olie
- bloem
- 3 liter bouillon (zelf getrokken, of van poeder of blokje)
- wilde kruiden
- peper en zout
- eventueel room
Smelt een klontje boter of gebruik olie, voeg een gelijk deel bloem toe en meng dit al roerend door de boter totdat het één massa is.
Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de wilde kruiden toe. Je kunt hiervoor allerlei kruiden gebruiken zoals de jonge blaadjes van smeerwortel, zevenblad, paardenbloem, madeliefjes, wat hondsdraf, herderstasje, duizendblad, weegbree, klein hoefblad, longkruid, pinksterbloem, bosaardbei en/of nagelkruid.
Laat 15 min. koken, voeg naar smaak peper en zout toe en een scheutje room voor de liefhebber. Wil je de soep iets dikker dan kun je ook een aardappel meekoken en fijnmaken.
Bron: www.degroenling.net


Andere recepten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Duizendbladthee met Madeleines
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Edese melganzevoet-nagelkruid roomsoep
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Flowerpowerkoekjes
- Frittata millefolium
- Hartige wilde groentetaart
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Kastanjesoep
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Pinksterbloemenboterham
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roerei met duizendblad
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Sallandse lila bloemenboter
- Schutpad-omelet met tomaat en duizendblad
- Smeerwortelbeignets
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Veeninger struinsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zoete madeliefjes met Groningse bietsuiker

Wandelroutes
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Oudenhorster Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Schutpad-foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Lekker Landschap in Heikant!
- Doesburgermolen Foodwalk
- Pluk's Hasselbraamroute
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Glindhorster Foodwalk
- Harsloër Foodwalk
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Van kastanje tot boom en andersom
- Koken met Rommel
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Foodwalk Oostkapelle
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Specialiteiten uit het Eemland
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer

Fietsroutes
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Door het veld rond het Damsterdiep
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Eten van het Sallandse land
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Fietsen langs Betuws groen en fruit

Andere recepten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Duizendbladthee met Madeleines
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Edese melganzevoet-nagelkruid roomsoep
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Flowerpowerkoekjes
- Frittata millefolium
- Hartige wilde groentetaart
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Kastanjesoep
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Pinksterbloemenboterham
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roerei met duizendblad
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Sallandse lila bloemenboter
- Schutpad-omelet met tomaat en duizendblad
- Smeerwortelbeignets
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Veeninger struinsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zoete madeliefjes met Groningse bietsuiker

Verder lezen