
Recepten
Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal

Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal
Ingrediënten
- 15 jonge witte schone vlierbloesem
- 2 l water
- sap van 2 citroenen
- 40 gr citroenzuur
- 2 kilo suiker
- schone flessen.
Werkwijze
Giet 2 liter kokend water over 15 mooie vlierbloemen laat dit 2 tot 3 dagen laten staan.
Voeg het sap van 2 citroenen en 2 kilo suiker er aan toe en breng alles aan de kook.
Filteren het vocht en voeg citroenzuur toen.
Giet over in schone flessen en laat deze één week staan voor gebruik.
Lekker met water/met water met koolzuur of... met witte wijn. Als een kir = 1 deel siroop op 5 delen wijn.


Andere recepten
- Frisse HUGO
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Wandelroutes
- Paradyske Foodwalk
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Plukroute Lelystad
- Aderwinkel Foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Bieslandse Bessenroute
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Schutpad-foodwalk
- Plukroute Hank
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Hèjs Rundje
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh

Fietsroutes

Andere recepten
- Frisse HUGO
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Verder lezen