
Recepten
Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland

Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland
Ingrediënten:
voor 2-3 personen
- grote schaal vlierbloesemschermen (ong. 20) waarvan de bloemen open zijn
- 250 gr bloem (van De Molenwiek of Molen de Krijgsman)
- 600 ml melk
- 2 grote eieren
- snufje zout
- boter of olie om in te bakken
- jam (van Jam&Zo)
- suiker en kaneel ter garnering
Bereiding:
Zeef de bloem en mix deze samen met het zout en de helft van de melk. Voeg één voor één de eieren toe, blijf tussendoor roeren. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe. Het beslag hoort iets dunner te zijn dan normaal pannenkoekenbeslag.
Schud de bloesemschermen uit om vuil en insecten te verwijderen. Doe wat boter of olie in een hete koekenpan en schenk hier een lepel beslag in. Leg direct een vlierbloesemscherm met de steel naar boven in het beslag. Bak op laag vuur totdat het beslag gaar is. Garneer met bijvoorbeeld jam, suiker of kaneel en serveer.


Andere recepten
- Frisse HUGO
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop
- Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Wandelroutes
- Oudenhorster Foodwalk
- Schutpad-foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Plukroute Hank
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Hèjs Rundje
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Paradyske Foodwalk
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Plukroute Lelystad
- Aderwinkel Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde

Fietsroutes

Andere recepten
- Frisse HUGO
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop
- Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Verder lezen