
Veluwse wildplukquiche

Veluwse wildplukquiche
Ingrediënten
- 200 gr. speltmeel (’t Schuurtje)
- 100 gr. roomboter/margarine
- 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
- 1 eetlepel melk
- 1 theelepel bakpoeder
- zout
- olie
- 1 ui
- 5 asperges, geschild (Veluwse Aspergeboerderij) of buiten het aspergeseizoen 1 courgette (’t Schuurtje)
- 1 flinke bos wildplukgroenten (bijvoorbeeld brandneteltopjes, vogelmuur en zevenblad)
- 6 biologische eieren (’t Schuurtje)
- 100 gr. Monchou of zachte geitenkaas
- 100 gr. geraspte oude Remeker kaas (’t Schuurtje)
- eventueel tijmhoning om te serveren (’t Schuurtje)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kneed de roomboter door het meel. Voeg een snufje zout, bakpoeder een eetlepel melk en een scheutje water toe en kneed tot het een soepel deeg is.
Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier. Druk het deeg in de vorm tot het een gelijkmatige dunne laag vormt. Bak het deeg 8 minuten in de oven.
Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui, snijd asperges of courgette in stukjes, was de wildplukgroenten grondig en snijd ze fijn. Fruit de ui in de olie en bak de asperges of courgette even mee. Voeg dan de wildplukgroenten toe en haal de pan van het vuur.
Kluts de eieren in een schaal en prak de Monchou of de zachte geitenkaas erdoor. Roer de crème fraîche erdoor en een snuf zout.
Voeg de groenten toe, meng door elkaar en schep alles in de springvorm. Strooi de geraspte oude Remeker kaas over de quiche. Bak de quiche in 35 tot 40 minuten in de oven op 180 graden. Eet smakelijk!
Tip: Het is lekker om een klein beetje tijmhoning op de quiche te gieten voor je hem serveert, vooral als je geitenkaas hebt gebruikt i.p.v. Monchou.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Muursalade
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Vogelmuursoep
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Wandelroutes
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Bieslandse Bessenroute
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Koken met Rommel
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Foodwalk Oostkapelle
- Lekker Landschap in Heikant!
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Schutpad-foodwalk
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk rondom Terworm
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Doesburgermolen Foodwalk
- Pelserpad Foodwalk
- Glindhorster Foodwalk
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Oudenhorster Foodwalk
- Van kastanje tot boom en andersom
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Aderwinkel Foodwalk

Fietsroutes
- Rondje Gouda-Schoonhoven
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Muursalade
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Vogelmuursoep
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen