
Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof

Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof

Ingrediënten
- 500 g pompoen blokjes ( maak blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm)
- 1 pastinaak in blokjes gesneden
- 500 g preiringen
- 250 gram gesneden witte kool
- 250 gram gekookte schoongemaakte tamme kastanjes*
- 400 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons
- 30 gram pompoenpitten
- 2,5 dl paddenstoelenbouillon van een blokje
- evt een knoflookteentje klein gesneden
- evt een paar takjes koriander
- zout peper
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel kerriepoeder
- 4 eetlepels olijfolie
Verhit in een ruime pan de olijfolie en fruit de gesneden prei met de knoflook.
Voeg de kastanjechampignons toe en laat 5 minuten mee smoren. Af en toe alles omscheppen.
Voeg dan de blokjes pompoen en pastinaak toe en laat nog 5 minuten smoren (weer af en toe alles omscheppen).
Voeg zout, peper, de komijnzaadjes en de kerriepoeder en evt de koriander toe.
Breng alles over in een ruime ingevette ovenschaal of aardewerken pot, schep er de gesneden kool en gekookte kastanjes door.
Overgiet de massa met de bouillon.
Strooi er de pompoenpitten overheen
Dek de schaal toe en laat het gerecht een voorverwarmde oven op 180°C in ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes gaar stoven. Controleer of de schotel gaar is door er met een vork in te prikken.
Warm opdienen met rijst of aardappelkroketjes
*Zelf geraapte kastanjes in de schil kook je 15 min in ruim kokend water.


Andere recepten
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Chocolade-kastanjerol
- Hartige wilde groentetaart
- Herfstschotel met tamme kastanjes
- Kastanjechocolaatjes
- Kastanjejam
- Kastanjepannenkoeken
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjepuree
- Kastanjesoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Sallandse soep van tamme kastanjes
- Terrine van kastanjes en cantharellen
- Terrine van kastanjes en champignons
- Zoete kastanjeberg


Wandelroutes
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Van kastanje tot boom en andersom
- Hèjs Rundje
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Glindhorster Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Plukroute Lelystad
- Weldadig Landgoed Stroink
- Lekker Landschap in Heikant!
- Pluk's Hasselbraamroute
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen

Fietsroutes

Andere recepten
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Chocolade-kastanjerol
- Hartige wilde groentetaart
- Herfstschotel met tamme kastanjes
- Kastanjechocolaatjes
- Kastanjejam
- Kastanjepannenkoeken
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjepuree
- Kastanjesoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Sallandse soep van tamme kastanjes
- Terrine van kastanjes en cantharellen
- Terrine van kastanjes en champignons
- Zoete kastanjeberg

Verder lezen