
Terrine van kastanjes en cantharellen

Terrine van kastanjes en cantharellen
Een recept uit Van de Kastanje van Ria Loohuizen. Het is natuurlijk het leukste dit gerecht te maken met zelfgeoogste cantharellen. Maar (kastanje)champignons uit de winkel volstaan ook.
- 350 gram kastanjes
- 50 gram boter
- 1 ui
- 100 gram cantharellen of champignons
- 6 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- nootmuskaat
- peper en zout
Kerf de kastanjes in, kook ze vijf minuten in water, schil ze en kook de gepelde kastanjes nog een kwartier tot twintig minuten in een bodempje water. Pureer de kastanjes met een beetje (een eetlepel) van het kookvocht.
Fruit de gesnipperde ui in de helft van de boter. Voeg de in plakjes gesneden paddenstoelen toe en ze laat tien tot vijftien minuten zachtjes bakken. Doe de kastanjepuree samen met de rest van de boter bij de uien en paddenstoelen. Roer alles door elkaar en breng het op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat. Doe het mengsel in een aardewerken schaaltje en versier met de jeneverbessen en laurierblaadjes. Laat minstens vijf uur opstijven in de koelkast.Serveer het dan op kamertemperatuur met geroosterd brood en augurkjes of (vlierbessen)chutney, als borrelhapje, voor- of bijgerecht.


Andere recepten
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Chocolade-kastanjerol
- Hartige wilde groentetaart
- Herfstschotel met tamme kastanjes
- Kastanjechocolaatjes
- Kastanjejam
- Kastanjepannenkoeken
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjepuree
- Kastanjesoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Sallandse soep van tamme kastanjes
- Terrine van kastanjes en champignons
- Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof
- Zoete kastanjeberg

Wandelroutes
- Van kastanje tot boom en andersom
- Hèjs Rundje
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Glindhorster Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Plukroute Lelystad
- Weldadig Landgoed Stroink
- Lekker Landschap in Heikant!
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Pluk's Hasselbraamroute
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen

Fietsroutes

Andere recepten
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Chocolade-kastanjerol
- Hartige wilde groentetaart
- Herfstschotel met tamme kastanjes
- Kastanjechocolaatjes
- Kastanjejam
- Kastanjepannenkoeken
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kastanjepuree
- Kastanjesoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Sallandse soep van tamme kastanjes
- Terrine van kastanjes en champignons
- Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof
- Zoete kastanjeberg

Verder lezen