Recepten
 

Tagliatelle met boleten

Tagliatelle met boleten

 

Voor 4 personen

  • 500 gram verse boleten (zoals eekhoorntjesbrood, kastanjeboleet of berkenboleet) *
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • tak rozemarijn
  • glas droge witte wijn
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • crème fraîche
  • geraspte pitte kaas
  • tagliatelle

Fruit de ui in de olijfolie.

Voeg de gehakte knoflook, gehakte rozemarijnnaaldjes, de in plakjes gesneden boleten en wat zout toe. Laat zo’n tien minuten zachtjes bakken.

Voeg het glas wijn toe en laat het vocht verdampen.

Roer tot slot de crème fraîche erdoor.

Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water.

Breng op smaak met peper en zout en een snufje geraspte nootmuskaat. Serveer met geraspte kaas.

*In plaats van verse kunnen ook gedroogde boleten worden gebruikt. In dat geval 50 gram een half uur weken in lauw water. Giet een gedeelte (max. 2 deciliter) van het gezeefde weekwater met de paddenstoelen in de pan.

print recept