
Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond

Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond

Voor 4 personen
- 1 biologische kip
- 750 ml blond abdijbier (Abdij van Egmond)
- 3 uien
- 1 winterwortel
- 1 prei
- paar stengels bleekselderij
- 2 sneetjes ontbijtkoek
- 1 kg appels
- handvol vlierbessen
- 1 citroen (sap van)
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 50 g boter
- 1 el bloem
- pittige mosterd
- peper
- zout
Bestrooi de kip met bloem. Bak bruin in de helft van de boter en haal uit de pan.
Snipper de uien grof. Fruit ze in de rest van de boter. Leg er de kip uit erop. Voeg de in repen gesneden groenten toe en bak kort mee. Blus met het bier en voeg tijm en laurier toe.
Besmeer de sneetjes ontbijtkoek met de mosterd en leg ze bovenop de kip. Laat anderhalf uur afgedekt op een zacht vuurtje stoven. Schep af en toe om. Voeg na 1 uur en een kwartier de vlierbessen toe.
Schil de appelen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe de appelpartjes in een stoofpan en besprenkel met het citroensap. Voeg 2 el water, de vanillesuiker en de suiker toe en laat op een zacht vuurtje stoven tot de appelen tot moes koken. Roer regelmatig om, voeg eventueel wat extra water toe als de appelen dreigen aan te branden.
Serveer het stoofpotje met de appelmoes.


Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes


Wandelroutes
- Paradyske Foodwalk
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Weldadig Landgoed Stroink
- Plukroute Lelystad
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Aderwinkel Foodwalk
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Oudenhorster Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Pelserpad Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Schutpad-foodwalk
- Plukroute Hank
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk Oostkapelle
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Door bos en boomgaard bij Landgoed De Horte
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Verborgen Kuttingen

Fietsroutes

Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Verder lezen