
Rondje Rijckholt-Margraten

Rondje Rijckholt-Margraten
Oogsttijd: het hele jaar
De route start vanaf Eetcafé Riekelt (Rijksweg 184, Rijckholt)'.
RoutebeschrijvingFiets vanaf eetcafé Riekelt richting oosten. Bij de Voerenweg afslaan naar links richting Gronsveld.
In Gronsveld bij de Kampweg afslaan naar links. Bij de Keerderweg afslaan naar rechts.
Weg vervolgen op de Kleine Molenwegen - Oude Molenweg.
Rechtsaf slaan op de Heerder Holstraat. Aan het eind van de weg linksaf: Mostersberg.
Op driesprong linksaf (veldweg). Dit is de Trichterweg. Op volgende driesprong linksaf op N278.
Eerste weg rechts (Weg van Heer naar Bemelen). Bij vijfsprong weg naar links vervolgen (de Steeg) richting Bemelen. Eind van de weg linksaf (St. Laurentiusstraat). Eind van de weg rechtsaf (Oude Akerstraat) en weg vervolgen via Bemelerberg naar Gasthuis.
Rechtsaf op Keerderweg. Linksaf op ’t Rooth/Kafeweg/Groot Welsden. Weg vervolgen via Lammerdel.
Bij Scheuldersteeg rechts. Eerste links (Pasveld). Bij splitsing rechts (N278) en eerste links (Sterre der Zeestraat).
Eind van de weg naar rechts (Termaar). Eerste links (Broenshemweg). In Honthem de weg vervolgen via Honthem. Linksaf op Honthemmerweg richting Eckelrade.
In Eckelrade via de Dorpsstraat weg vervolgen. Bij de Eckelraderweg (N593) recht oversteken (Romboutsweg). Bij de Rijksweg rechtsaf.
Eetcafé Riekelt ligt aan uw linkerzijde.
Deze route is samengesteld door IKL-Limburg.
BijzonderhedenLangs de hele route zijn op verschillende plekken wilde kruiden te vinden, zoals zevenblad, brandnetel en look-zonder-look.
Verzamel wat verschillende soorten om daar thuis een lekkere pesto mee te maken.
Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!
De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.



het hele jaar

Streekrecept

Overige recepten
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Brandnetelsoep
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Hartige brandnetelcake
- Brandnetelpesto
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Tzatziki met watermunt
- Kruidenquiche uit de polder
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Brandnetellimonade
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Heldere brandnetelsoep
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Veeninger struinsoep
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Brandnetelsoep
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Hartige wilde groentetaart
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Wilde-planten-omelet
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Hamburgers van Overesch met look-zonder-looksaus
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetel-Gemberbier
- Veluwse wildplukquiche
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Brandnetelsoep met kokos
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Wilde burgers uit Telgt
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde energiereep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad

Verder lezen