
Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen

Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
Dit is een prachtig chique voorgerecht waarbij gevarieerd kan worden met de ingrediënten van de salade en de wilde bloemen naargelang het seizoen.
Ingrediënten (4 personen):
- 300 gram Snijsla mix, Aziatische mesclun, komkommer: afhankelijk van het seizoen (Pluktuin Arkeland)
- 200 gram gerookte eendenborst (Landwinkel Arkelandshoeve)
- 1 potje abrikozen-witte wijn dipper van Smaakgeheimen (landwinkel Arkelandshoeve)
- 15 eetbare wilde bloemen: afhankelijk van het seizoen bv korenbloem, kaasjeskruid of teunisbloem
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamico azijn
- ½ eetlepel witte wijnazijn
- theelepel mosterd
- honing
Bereiding
Snijd de gerookte eendenborst in smalle reepjes.
Was de salademix en snijd of trek het indien nodig uit elkaar in wat kleinere stukjes sla.
Meng de olijfolie, azijn, mosterd en honing naar smaak goed door elkaar tot het een homogene dressing is geworden.
Was de eetbare bloemen goed.
Meng vlak voor het serveren de dressing door de salademix.
Verdeel de salademix over 4 borden en leg de gerookte eendenborstreepjes in het midden van de salade.
Schep op de eendenborstreepjes een lepel abrikozen-witte wijn dipper (en zet het potje op tafel voor het geval men nog iets meer wil).
Garneer met de verschillende wilde bloemen.
Serveren met een fruitige witte wijn of rosé van Wijngaard Telgt. Eet smakelijk!


Andere recepten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Dovenetellasagne
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Flowerpowerkoekjes
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Jacobsvruchten met aardappel en klaproos
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pinksterbloemenboterham
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Sallandse lila bloemenboter
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Veeninger struinsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zoete madeliefjes met Groningse bietsuiker

Wandelroutes
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Oudenhorster Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Lekker Landschap in Heikant!
- Pluk's Hasselbraamroute
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Schutpad-foodwalk
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Koken met Rommel
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Foodwalk Oostkapelle
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Pelserpad Foodwalk
- Reuzensmulroute
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Glindhorster Foodwalk
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!

Fietsroutes
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Eten van het Sallandse land
- Rondje Gouda-Schoonhoven
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Rondje Mesch-Noorbeek
- Op de fiets door Bramenland
- Fruit- en druivenroute Groningen

Andere recepten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Dovenetellasagne
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Flowerpowerkoekjes
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Jacobsvruchten met aardappel en klaproos
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pinksterbloemenboterham
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Sallandse lila bloemenboter
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Veeninger struinsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zoete madeliefjes met Groningse bietsuiker

Verder lezen