
Recepten
Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto

Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
Ingrediënten
- 8 eetlepels gepelde beukennootjes
- 4 handen verse brandneteltoppen of verse bladspinazie
- 1 grote teen knoflook
- 2 handje verse geraspte oude Remeker kaas (’t Schuurtje) of Parmezaanse kaas
- peper en zout naar smaak
- flinke scheut olijfolie
- citroensap naar smaak
- groenten van het seizoen (’t Schuurtje/Veluwse aspergeboerderij)
- penne (pasta) 400 gram
Rooster de beukennootjes in een droge pan. Na een aantal minuten zijn ze lichtbruin en klaar. Na het roosteren wrijf je tussen je handen heel makkelijk de bruine vliesje er af!
Doe de beukennootjes samen met de brandnetelblaadjes of spinazie, geraspte oude Remeker kaas, geperste knoflook, peper en zout, olijfolie en citroensap in een keukenmachine. Of wanneer je een staafmixer gebruikt in een diepe kom.
Mix tot de structuur van de beukennootjes-pesto naar wens is en proef even of hij op smaak is! Voeg eventueel nog wat extra citroensap, peper en zout toe.
Kook de pasta tot hij beetgaar is, wok de seizoensgroenten en serveer samen met een klodder pesto erop.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Beukennootjes van de Utrechtse Heuvelrug uit het handje
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Wandelroutes
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Doesburgermolen Foodwalk
- Glindhorster Foodwalk
- Pelserpad Foodwalk
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Van kastanje tot boom en andersom
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Aderwinkel Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Koken met Rommel
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Foodwalk Oostkapelle
- Lekker Landschap in Heikant!
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Schutpad-foodwalk
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk rondom Terworm
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde

Fietsroutes
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Beukennootjes van de Utrechtse Heuvelrug uit het handje
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Verder lezen