
Recepten
Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons

Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
Ingrediënten
- bloempjes van de goudsbloem
- paar handenvol wilde kruiden als: paardenbloembladeren, herderstasje, waterkers, munt
- kropsla en lollo rosso
- bieslook
- 1 appel
- hazelnoten
- 1/2 theelepel mosterd
- 150 gram oud brood (bruin)
- 2 tomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- peper en zout
- eventueel spekreepjes
Bereiding
Was en droog een portie paardenbloembladeren en andere verse wilde kruiden scheur ze in stukjes. Was beide slasoorten, laat uitlekken en snijd in reepjes.
Maak een dressing door mosterd, peper en zout, citroen goed te roeren en dan langzaam, al roerend, in een dun straaltje de olie erbij te gieten. Doe er wat gehakte bieslook bij, wat kleingesneden appel, een gehakt teentje knoflook en een gesnipperd uitje.
Meng de verschillende slasoorten met de wilde kruiden en de in blokjes gesneden tomaten.
Snijd het brood in vierkante blokjes en bak er knapperige croutons van.
Meng vlak voor het opdienen de dressing door de salade en strooi de fijngehakte hazelnoten en spekjes en/of croutons over de salade.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramentoetje uit Boerakker
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drakenbloed
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Frisse watermuntsorbet uit de Friese meren
- Goudse Watermunttapenade uit Polder Bloemendaal
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Wandelroutes
- Rondom Boerakker
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Lekker Landschap in Heikant!
- Plukroute Lelystad
- Specialiteiten uit het Eemland
- Schutpad-foodwalk
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Doesburgermolen Foodwalk
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Plukroute Hank
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Reuzensmulroute
- Pluk's Hasselbraamroute
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Oudenhorster Foodwalk
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Paradyske Foodwalk
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Van kastanje tot boom en andersom
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Foodwalk Oostkapelle
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Harsloër Foodwalk
- Het Hellerrondje
- Bieslandse Bessenroute
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Soep op tafel in de gelagkamer!

Fietsroutes
- Door het veld rond het Damsterdiep
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje Gouda-Schoonhoven
- Fietsen met smaak in Dronten
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Fruit- en druivenroute Groningen

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramentoetje uit Boerakker
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drakenbloed
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Frisse watermuntsorbet uit de Friese meren
- Goudse Watermunttapenade uit Polder Bloemendaal
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Verder lezen