
Meringues met teunisbloemen

Meringues met teunisbloemen
Ingrediënten
- 8 à 10 teunisbloemen, in stukjes gesneden
- eiwit van 4 grote eieren
- 240 gr. kristal- of basterdsuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Doe de eiwitten samen met ongeveer een kwart van de suiker in een grote kom en klop tot zachte wolkenpieken. Voeg ongeveer 3 eetlepels suiker toe en klop weer tot mooie witte wolken.
Spatel als laatste de bloemen en het laatste beetje suiker erdoorheen.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en schep het mengsel in acht goed gespreide terpen (ze hebben zo'n 3 cm ruimte tussen elke pluk nodig).
Bak gedurende 45 minuten, of tot de lichtste droog en stevig aanvoelt. Laat afkoelen op het bakpapier.
Pel heel voorzichtig de meringues van het papier; ze zijn kwetsbaar.
Serveer met geklopte slagroom, bramen en frambozen.
Dit recept is met toestemming van de auteur overgenomen uit Het wildplukkookboek van Edwin Florès.


Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Vruchtentaart uit Zeewolde

Wandelroutes
- Bieslandse Bessenroute
- Weldadig Landgoed Stroink
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Wildplukwandeling Wieringen
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Schutpad-foodwalk
- Van kastanje tot boom en andersom
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Reuzensmulroute
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Glindhorster Foodwalk
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Harsloër Foodwalk
- Pelserpad Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Oudenhorster Foodwalk
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Rondom Boerakker
- Specialiteiten uit het Eemland

Fietsroutes
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Lekker Landschap rond de Stadsweg in Groningen
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Op de fiets door Bramenland
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Smakelijk bolderen in de Brabantse Kempen
- Fietsen met smaak in Dronten

Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Salade met wilde bloemen van het Oudenhorsterpad
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Vruchtentaart uit Zeewolde

Verder lezen