Routes
 

Koken met Rommel

Koken met Rommel

 
Wandelroute vanuit Castricum (10,4 km)
 
Oogsttijd: het hele jaar
 
Ingrediënten: look-zonder-look, brandnetel, veldzuring, zevenblad, bijvoet, duizendblad, madeliefje
 
Startpunt

De route start bij de tuin van Kapitein Rommel, tegenover station Castricum.

Routebeschrijving

Vanuit de Tuin van Kapitein Rommel loopt u voor het station langs (noordelijk) en steekt u het spoort over op de Kramersweg. Sla rechtsaf de Duinenboschweg op. Sla af naar de Geversweg.
Hier kunt u een duinkaart kopen. Volg de route zoals te zien op de kaart en houd op de heenweg de oostelijke lijn aan.

Vanaf het duinpad begint het plukgebied om ingrediënten zoals brandneteltoppen, veldzuring, zevenblad en look zonder look te plukken voor een heerlijke soep of kruidenboter voor bij de barbecue. Voor aanvullende ingredienten kunt u terecht bij de Natuurwinkel Castricum en de Natuurslager van Borre.

Op het PWN terrein mag niet geplukt worden!

Voordat u linksaf slaat (vlak na de Haagscheweg) kunt u rechts nog gebruik maken van het vogelkijkscherm. Vervolg de route zoals op de kaart is weergegeven en sla op de heenweg rechtsaf de Dennenlaan in.

Houd op de terugweg, na het oversteken van de Zeeweg, de linker lijn aan totdat u het Duinpad kruist. Hier loopt u rechtdoor, terug richting het station.

Deze route is samengesteld door Landschap Noord-Holland.

Bijzonderheden

De Tuin van Kapitein Rommel
Deze tuin staat bol van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Centraal in deze oase van rust staat de ontmoeting tussen mensen. Maar u kunt ook gewoon rondwandelen en – zittend op een bankje – genieten van alles wat er groeit en bloeit. Een tuin bovendien die elk seizoen wat anders te bieden heeft.

Een traditie zijn inmiddels de educatie voor basisscholen, het pompoenenconcert en de kerstmarkt. Evenals de Open Tuinen Dagen en om de twee maanden wisselende exposities in de ontmoetingsruimte. In het najaar zijn er activiteiten voor met name jonge kinderen.

De Tuin is ondergebracht in de Stichting Tuin van Kapitein Rommel die zich ten doel stelt de tuin en de ontmoetingsruimte aan te wenden voor allerlei activiteiten. De Tuin draait voor een groot deel op vrijwilligers, ieder met zijn eigen inbreng bij de diverse activiteiten.

De Tuin van Kapitein Rommel ligt in het centrum van Castricum, schuin tegenover het NS-station en is geopend op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur. Op feestdagen is de Tuin gesloten.

Noord-Hollands Duinreservaat
Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het heeft een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden.

In het Noordhollands Duinreservaat komen veel plant- en diersoorten voor. Dit heeft alles te maken met de uitgestrektheid en afwisselende begroeiing. Ook de hoogte, de vochtigheid, het kalkgehalte en het menselijk gebruik in het verleden hebben gezorgd voor een grote verscheidenheid aan soorten. In dit gebied mag dan ook niet geplukt worden.

_____________________________________________________

Winkels

Natuurwinkel Castricum Torenweg 34 Castricum
Openingstijden

Maandag 10:00 tot 18:00
Dinsdag t/m vrijdag 8:30 tot 18:00
Zaterdag 8:30 tot 17:00

www.natuurwinkel.nl

Groene slager Hans van Borre Burgemeester Mooijstraat 29 Castricum
Openingstijden

Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag t/m vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag 07:30 - 16:00

www.hansvanborre.nl


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Castricum (10,4 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
Winkel voor aanvullende ingrediëntenWinkel voor extra ingrediënten
  • Groene slager Hans van Borre
  • Natuurwinkel Castricum
streekrecepten
Streekrecept
kleine brandnetel
duingebied Castricum
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen