Routes
 

Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen

Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen

 
Startpunt

Startpunt voor deze wandelroute is het informatiecentrum van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Rijksstraatweg 174, 6573 DG Beek-Ubbergen.

Beneden aan de straat is voldoende parkeerplaats. Per openbaar vervoer bereikbaar vanaf Nijmegen C.S. met bus 57 of 58 richting Duitsland, uitstappen halte Wylerbad, dan 200 meter teruglopen langs de Rijksstraatweg.

Routebeschrijving

De wandeling gaat via het zandpad vanaf de Rijksstraatweg de heuvel op. U kunt het informatiecentrum bezoeken, dat zich na circa 50 meter aan de linkerkant van het pad bevindt.

Daarna komt u in het bos, waar u naar believen uw eigen route kunt bepalen. Vrijwel langs alle wandelpaden zijn tamme kastanjes en hazelnoten te vinden.

Ons advies: volg de rood gemarkeerde route die Staatsbosbeheer hier heeft uitgezet. (zie kaartje)

Voor een gedetailleerde omschrijving verwijzen we naar de website www.staatsbosheer.nl (onder ‘Activiteiten’, ‘wandelrouteduivelsberg’).

De jeneverbessen, nootmuskaat en eventueel cantharellen of champignons kunt u kopen bij de lokale Plusmarkt in het dorp Beek, Waterstraat 27.

Deze routebeschrijving is samengesteld door Landschapsbeheer Gelderland.

Bijzonderheden

Ook een bezoek aan het beroemde Kastanjedal (met zijn al even beroemde ‘Kabouterboom’) is beslist de moeite waard. Loop hier naar toe als u het bos uitkomt, linksaf de Rijksstraatweg op, circa anderhalve kilometer het dorp in, tot u – enkele honderden meters voorbij de kerk -links (tegenover het gemeentehuis) een groot waterrad met een beeldje van een wasvrouw ziet. Loop daar linksaf het Kastanjedal in. De kabouterboom staat links achter het bronnengebied; eenvoudig herkenbaar aan zijn gigantische stamomtrek.

Indien u langs de winkel en/of het Kastanjedal loopt is terugreis naar Nijmegen ook mogelijk via bushalte Verbindingsweg, Beek-Ubbergen; lijn 80.

_________________________________________________________

Winkel

Plusmarkt Beek Waterstraat 27 Beek


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Beek-Ubbergen (4,4 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
Winkel voor aanvullende ingrediëntenWinkel voor extra ingrediënten
  • Plusmarkt Beek
streekrecepten
Streekrecept
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen