
Recepten
Gestoofde berenklauwbladeren

Gestoofde berenklauwbladeren
Ingrediënten
- 3 handjes hele jonge groene berenklauwbladeren die net naar boven komen (ze moeten sappig en jong zijn, lichtgroen van kleur)
- 8 daslookblaadjes
- 1 halve ui in ringen
- 10 brandneteltopjes
- 1 halve Spaanse peper in ringetjes
- 50 gr. boter
- scheutje water
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit eerst de uien aan. Voeg daarna de peperringetjes en vervolgens de berenklauwblaadjes aan de uien toe. Fruit nog twee minuten. Doe dan de brandnetels en als laatste de daslookblaadjes erbij.
Voeg een scheutje water toe en laat alles nog vijf minuten stoven.
Dit recept is met toestemming van de auteur overgenomen uit Het wildplukkookboek van Edwin Florès.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Wandelroutes
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Koken met Rommel
- Lekker Landschap in Heikant!
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Foodwalk Oostkapelle
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Schutpad-foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk rondom Terworm
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Doesburgermolen Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Glindhorster Foodwalk
- Pelserpad Foodwalk
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Van kastanje tot boom en andersom
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Aderwinkel Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Watermunt in Polder Bloemendaal

Fietsroutes
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Fietsen met smaak in Dronten
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Verder lezen