
Recepten
Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look

Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram zevenblad of andijvie
- 200 gram taugé of andere gekiemde boontjes
- 400 gram gekookte aardappel, in plakjes gesneden
- 1 komkommer
- 200 gram gekookte sperzieboontjes
- 20 blaadjes van look-zonder-look
- eventueel wat look-zonder-look-zaadjes
- 4 gekookte eieren
- saté-saus, al dan niet zelfgemaakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het zevenblad of de andijvie fijn en leg de groente op de bodem van een ingevette ovenschotel. Schik er de warme aardappels en boontjes op. Snijd de komkommer julienne (in lange dunne reepjes), vermeng met look-zonder-look en strooi deze over de aardappelen en boontjes. Leg er de in partjes gesneden eieren op en strooi er eventueel de look-zonder-look zaadjes over. Zet het geheel een kwartier in de hete oven.
Serveer met warme saté-saus en kroepoek.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hamburgers van Overesch met look-zonder-looksaus
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Wandelroutes
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Reuzensmulroute
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Oudenhorster Foodwalk
- Lekker Landschap in Heikant!
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Schutpad-foodwalk
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Van kastanje tot boom en andersom
- Doesburgermolen Foodwalk
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Koken met Rommel
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Foodwalk Oostkapelle
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Plukroute Lelystad
- Bieslandse Bessenroute

Fietsroutes

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hamburgers van Overesch met look-zonder-looksaus
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen