Routes
 

Foodwalk Vijlen

Foodwalk Vijlen

 
Wandelroute vanuit Vijlen (8,0 km)
 
Oogsttijd: maart - mei
juli - oktober
 
Ingrediënten: meidoornblad, meidoornbessen, meidoornbloem
 
Startpunt

De route start vanaf de parkeerplaats aan de Pastorijweg te Vijlen. Buslijn 50 (vanaf Vaals) is op ca. 15 minuten loopafstand.

Routebeschrijving

Ga vanaf de parkeerplaats rechtsaf richting voorrangsweg. Sla hier rechtsaf (Vijlenberg). Volg deze weg die een bocht maakt naar rechts (Mamelisserweg).

Direct buiten de bebouwing, na huisnr. 19, eerste veldweg linksaf.

Op kruising bij veldkruis linksaf tot aan de voorrangsweg. Hier oversteken en linksaf omlaag (Melleschet). Aangekomen bij kruising rechtsaf.

Voor Hoeve ’t Rott huisnr. 23-31a, rechtsaf de veldweg in. Bij splitsing linksaf.

Bij twee opeenvolgende splitsingen steeds rechtdoor richting Mechelen. U passeert de Hermensbeek. Aangekomen bij de asfaltweg en veldkruis linksaf. Bij de eerste splitsing rechtdoor. Bij T-splitsing linksaf.

Tussen huisnr. 40 en 42 rechtsaf de veldweg in. Eerste weg (na ca. 100 m.) bij wegkruis linksaf.

Blijf steeds de paden langs de bosrand volgen over een lengte van ca. 1,5 km.

Bij de asfaltweg linksaf en na ca. 70 m. rechter asfaltweg nemen. Bij de splitsing (Vijlenstraat) rechts aanhouden en de Groenenweg volgen. Ca. 150 m. na het laatste huis linksaf via draaihek het weiland in.

Volg steeds rechtdoor de voetgangersroute. Pad volgen langs de steilrand (graft) via het draaihekje. 

Via het klaphek weer het weiland in. Loop door het weiland in de richting van de kerk. Einde weiland via klaphek het voerpad in.

Trap omhoog en aan de verharde weg links. Tweede weg rechts (Pastorijweg) terug naar het startpunt. 

Deze route is samengesteld door IKL-Limburg.

Bijzonderheden

Langs grote delen van de route staan meidoornstruiken. Van de besjes kunt u een heerlijke jam maken!


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route