
Recepten
Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot

Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot

Ingrediënten
- 1 appel en/of peer
- 1 tot 2 trossen vlierbessen
- 4 tot 6 stuks rozenbottels
- 1 kleine tros lijsterbessen (bitter)
- 1 tot 3 theelepels honing naar smaak
- 4 of meer hazelnoten
- 2 tot 4 lepels kwark of yoghurt (per persoon)
Was de vruchten, schil de appel en peer en verwijder het klokhuis, snijd in stukken.
Haal de pitjes en de haren uit de rozenbottels.
Haal de vlierbessen en de lijsterbessen van de steeltjes.
Kook alle vruchten in een klein laagje water en voeg naar smaak honing toe.
Kraak ondertussen de hazelnoten en snijd ze in kwarten. Rooster ze zachtjes in een droge pan.
Eet de compote warm of koud met yoghurt of kwark en garneer met de geroosterde hazelnoten.


Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bentwoudse Botteljam
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Harsloër lijsterbesgelei
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Herfstcake van peer en pompoen
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Lijsterbessengelei
- Lijsterbessenlikeur uit het Vechtdal
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Rozenbottelpizza uit het Maasheggenlandschap
- Rozenbottelsiroop
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Veluwse Lijsterbescompote
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes


Wandelroutes
- Harsloër Foodwalk
- Weldadig Landgoed Stroink
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Reuzensmulroute
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Bier en Bes in het Vechtdal - 1e deel
- Pelserpad Foodwalk
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Paradyske Foodwalk
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Plukroute Lelystad
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Aderwinkel Foodwalk
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Bieslandse Bessenroute
- Van kastanje tot boom en andersom
- Oudenhorster Foodwalk
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Rondom Boerakker
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Schutpad-foodwalk
- Lekker Landschap in Heikant!
- Plukroute Hank
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Pluk's Hasselbraamroute
- Door bos en boomgaard bij Landgoed De Horte
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Verborgen Kuttingen
- Foodwalk Oostkapelle
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Kom roeken en pruven in Echten (B)

Fietsroutes
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Lekker Landschap rond de Stadsweg in Groningen
- Door het veld rond het Damsterdiep
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Heerlijkheden uit Bergen en Egmond
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje West-Friesland

Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bentwoudse Botteljam
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Harsloër lijsterbesgelei
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Herfstcake van peer en pompoen
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Lijsterbessengelei
- Lijsterbessenlikeur uit het Vechtdal
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Rozenbottelpizza uit het Maasheggenlandschap
- Rozenbottelsiroop
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Veluwse Lijsterbescompote
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Verder lezen