
Recepten
Dovenetellasagne

Dovenetellasagne
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 2 gesnipperde uien
- scheut olie
- 8 deciliter gezeefde tomaten
- 2 tenen knoflook
- Provencaalse of Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 500 gram bladeren van de witte of paarse dovenetel (bloemetjes apart)
- 12 lasagnebladeren
- 200 gram geraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de uien in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, uitgeperste knoflooktenen, kruiden, peper en zout toe. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan.
Vet een ovenschaal in. Doe een beetje tomatensaus in de schaal. Leg daarop drie lasagneblaadjes, dan een kwart van de saus, een derde van de dovenetelblaadjes en een derde van de kaas. Herhaal dit drie keer. Eindig met een laagje tomatensaus en strooi daar nog wat kaas over.
Zet de schaal een half uur in de oven.
Strooi voor het opdienen de dovenetelbloempjes er over.


Andere recepten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout

Wandelroutes
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Foodwalk Oostkapelle
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Lekker Landschap in Heikant!
- Schutpad-foodwalk
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Reuzensmulroute
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen

Fietsroutes

Andere recepten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout