
Recepten
Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl

Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 handen vol veldzuringbladeren (in aanvulling op de veldzuring kan ook een gemengd veldkruidenmengsel worden verzameld: smalbladige weegbree, paardenbloem, zevenblad, brandnetel, smeerwortel)
- paar scheutjes olie
- 1 ui
- 2 aardappelen
- 1 wortel
- 1 liter bouillon (groentebouillonblokje)
- eventueel scheutje witte wijnazijn
- crème fraîche
- versgemalen zwarte peper
Werkwijze
Fruit de ui, voeg de in blokjes gesneden aardappelen en de wortel toe. Laat even smoren. Voeg de bouillon toe. Laat de soep zo’n tien minuten koken. Was de zuring, ontdoe ze van de steeltjes, snijd de bladeren in reepjes
Voeg de veldzuring toe, maar houd wat achter om de soep mee te garneren. Laat een minuut zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en voeg eventueel wat wijnazijn toe: dit kan het zuur van de veldzuring helpen ophalen.
Breng de soep op smaak met peper, zout en crème fraîche en garneer met fijngesneden veldzuringblad en/of de veldkruiden.
Serveren met brood en wilde-kruidenboter.


Andere recepten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Hartige wilde groentetaart
- Kruidenquiche uit de polder
- Omelet met veldzuring
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe

Wandelroutes
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Schutpad-foodwalk
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Doesburgermolen Foodwalk
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Koken met Rommel
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Glindhorster Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo

Fietsroutes

Andere recepten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Hartige wilde groentetaart
- Kruidenquiche uit de polder
- Omelet met veldzuring
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe

Verder lezen