
Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes

Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
Kleine winterpostelein is een eenjarige plant en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Via Cuba is de plant naar West-Europa gekomen. De soort wordt in Engeland, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland verbouwd als winterharde postelein, maar komt in al deze landen ook verwilderd voor, zo ook in de omgeving van Wijngaard Telgt in Ermelo. Vanwege de route waarlangs de plant in Europa arriveerde, wordt de plant in Duitsland 'Kubaspinat' genoemd.
Ingrediënten:
- bouillon voor 1 liter soep (Landwinkel Arkelandshoeve)
- verschillende kruiden uit het seizoen (pluktuin Arkeland) bv peterselie, dille, venkel, tijm
- 4 eieren (Eierhandel Eibert Kuiper)
- scheutje melk
- groenten uit het seizoen bv courgette, wortel, aardappel, pastinaak, kool (pluktuin Arkeland)
- 200 gram jonge brandneteltoppen
- 200 gram winterpostelein
- 2 uien (pluktuin Arkeland)
- 2 tenen knoflook (pluktuin Arkeland)
- olijfolie
- 100 gram oude brokkelkaas (Landwinkel Arkelandshoeve)
Snijd de uien in stukjes en bak ze even in de olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog heel even door. Voeg de bouillon toe.
Snijd alle groenten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de soep. Was de brandneteltoppen, snijd ze fijn en voeg ook die toe. Laat dit even goed doorkoken tot alles gaar is.
Hak alle kruiden fijn en klop ze door de eieren samen met een scheutje melk en zout en peper naar smaak. Bak hiervan een dikke omelet en snijd deze in reepjes. Verdeel de reepjes over de soepkommen en schep hierover de groente-brandnetelsoep.
Serveer met een beetje brokkelkaas erin gestrooid en natuurlijk een lekkere wijn van Wijngaard Telgt.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Wandelroutes
- Koken met Rommel
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Foodwalk Oostkapelle
- Lekker Landschap in Heikant!
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Schutpad-foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk rondom Terworm
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Doesburgermolen Foodwalk
- Glindhorster Foodwalk
- Pelserpad Foodwalk
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Harsloër Foodwalk
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Van kastanje tot boom en andersom
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Aderwinkel Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk vanuit Heemstede

Fietsroutes
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet

Verder lezen