
Recepten
Bramenjam

Bramenjam
Zoet, simpel en snel!
- 1 kilo bramen
- 1 kilo geleisuiker
- 2 el citroensap
Verder nodig:
- grote pan
- schone glazen potjes met goed schroefdeksel
- theedoek
- soep- of sauslepel
Verwijder de steeltjes en kroontjes die aan de bramen zitten. Spoel de bramen goed. Maak de potjes goed schoon (liefst gewassen in kokend water met soda) en zet ze op de kop met de juiste deksels ernaast op een vochtige theedoek. Doe de bramen in de pan en breng ze aan de kook. Blijf de hele tijd roeren en voeg nu geleisuiker en citroensap toe. Laat het geheel 4 minuten koken. Vul de potjes met behulp van de soeplepel en draai de deksels stevig vast. Zet de potjes op de kop en laat ze afkoelen.


Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde

Wandelroutes
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Specialiteiten uit het Eemland
- Rondom Boerakker
- Bieslandse Bessenroute
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Weldadig Landgoed Stroink
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Wildplukwandeling Wieringen
- Van kastanje tot boom en andersom
- Schutpad-foodwalk
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Reuzensmulroute
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Harsloër Foodwalk

Fietsroutes

Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde

Verder lezen