Recepten
 

Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad

Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad

 

Wil je eens iets nieuws proberen dan is het eten van insecten een mooie uitdaging. Buiten Europa worden veel insecten al jaren gegeten en gewaardeerd om hun smaak. Ook vanwege de grote milieu- en voedselproblemen die het eten van vlees met zich meebrengen, wordt tegenwoordig meer gekeken naar insecten als vleesvervangers. In Ermelo, vlakbij de route, zit de insectenkwekerij Kreca: kortom goed en lokaal voedsel.

Ingrediënten:

  • 2 eieren op (kamertemperatuur, Eierhandel Eibert Kuiper)
  • 125 gram suiker of 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram boter (op kamertemperatuur, Landwinkel Arkelandshoeve)
  • 140 gram boerencakemix (landwinkel Arkelandshoeve)
  • 25 gram gedroogde Buffalowormen (landwinkel Arkelandshoeve)
  • 2 middelgrote valappels (of goudrenetten mochten de appels niet in het seizoen zijn en u de cake toch met appels wilt maken)


Verwarm de oven voor op 150 graden.

Maal de gedroogde Buffalowormen met de blender tot ze poederig zijn geworden. Mix in een kom de eieren met de suiker/vanillesuiker, voeg de margarine erbij en mix dit tot een glad beslag. Voeg de boerencakemix en de gemalen Buffalowormen toe en mix nog eens 3 minuten door.

Schil de appels en snijd ze in smalle partjes .

Vet een bakblik van 22 cm doorsnede in en bestrooi de bodem en zijkanten met bloem. Verdeel het beslag over het bakblik en leg de appelpartjes in cirkels op het beslag zodat ze er nog net uitsteken. Bestrooi eventueel met een klein beetje suiker en bak de cake in 30 minuten tot hij goudbruin is.

Voor wie het leuk vindt om de Buffalowormen wel echt te zien: houd enkele Buffalowormen achter en bak ze even met een schepje suiker tot de suiker verkleurd en aan de wormen plakt. Zo heb je gekarameliseerde Buffalowormen waarmee je de cake kunt garneren.

print recept