Routes
 

Beleef een Foodwalk in Ten Arlo

Beleef een Foodwalk in Ten Arlo

 
Startpunt

De route begint op de nieuw ingerichte brink van Ten Arlo aan de Hoogeveenseweg in Zuidwolde tegenover het Sterrenrestaurant De Groene Lantaarn (Hoogeveenseweg 17, 7921 PC Zuidwolde).

Van deze route kunt u ook een folder downloaden.

Langs de gehele route kunt u ingrediënten vinden voor een lekkere hartige wilde-groententaart

Routebeschrijving

Loop vanaf het startpunt een klein stukje richting Hoogeveen en neem de eerste weg schuin rechts (Noorderweg).

Langs de Noorderweg staat een groot aantal tamme kastanjebomen die meestal in oktober grote hoeveelheden eetbare vruchten geven.

Ga bij het bord dat aangeeft dat de weg rechtdoor doodloopt, rechtsaf. Volg de weg met verderop de bocht naar rechts. Dit gedeelte loopt parallel aan de N48 (Hoogeveen-Ommen). Volg de bocht bij het nieuwe tunneltje. Ga niet linksaf onder het tunneltje door, maar blijf op de weg die overgaat in een zandpad. Blijf dit zandpad volgen langs de Zuidwoldiger waterlossing.

Route verkorten
Waar camping De Bulte staat aangegeven, kunt u rechtsaf om een gedeelte af te snijden en een kortere route te nemen. U komt, wanneer u het pad tussen de akkers volgt, rechtstreeks bij Ten Arlo uit.

Wandelroute vervolgen
De route loopt verder langs de Waterlossing tot het bruggetje. Ga daar rechtsaf en volg het oude kerkenpad, dat tussen de weilanden doorloopt. Het pad is een openbare weg en mag door alle wandelaars vrij worden gebruikt. Volg dit pad rechtdoor tot de boerderijen van Ten Arlo. Loop om de boerderijen heen om terug te keren bij het startpunt.

Deze Foodwalk werd voor u samengesteld door Natuurvereniging Zuidwolde, ondersteund door Landschapsbeheer Drenthe.

__________________________________________________________


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Zuidwolde (5,1 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
streekrecepten
Streekrecept
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen