
Recepten
Appeltaart met verse krenten

Appeltaart met verse krenten
- 125 gram boter
- 200 gram bloem
- 100 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 750 gram appels
- 200 gram verse krenten
- kaneel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de boter in kleine stukjes. Splits het ei. Doe de boter met de bloem, de suiker en het eigeel in een kom. Kneed er een samenhangende bal deeg van. Verdeel de bal in drie stukken.
Vet een bakvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met één stuk deeg. Gebruik het tweede stuk deeg voor de zijkanten. Vul de taart met de in schijfjes gesneden appels en de krenten. Strooi er een beetje kaneel overheen. Maak van het laatste stuk deeg lange repen en leg die kruiselings over de taart. Bestrijk de bovenkant met het eiwit.
Bak de taart een uur op 200 graden.


Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Jam van krentenboombessen
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Krentenjam uit het Vechtdal
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Vlierbessensiroop
- Wilde energiereep
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Wandelroutes
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Weldadig Landgoed Stroink
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Plukroute Hank
- Pelserpad Foodwalk
- Schutpad-foodwalk
- Bier en Bes in het Vechtdal - 1e deel
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Door bos en boomgaard bij Landgoed De Horte
- Verborgen Kuttingen
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost

Fietsroutes

Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Jam van krentenboombessen
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Krentenjam uit het Vechtdal
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Vlierbessensiroop
- Wilde energiereep
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Verder lezen